Vård av tatuering

Inför din tatuering

Kom till studion utvilad och se till att du ätit innan. Det är en bra idé att ta med sig något att äta och dricka, särskilt om det är en lång tatueringssession. Det är också en god idé att få god tid till vila efteråt. 

Lider du av någon form av sjukdom eller infektion, samt/eller tar någon form av medicin, meddela detta i så god tid som möjligt. Givetvis ska du inte vara påverkad av alkohol eller droger samt ska du inte tatuera dig om du är gravid eller ammar.

Under din tatueringssession

Du får inte under några som helst omständigheter röra vid tatueringen. Under toa besök och diverse pauser, ska tatueringen plastas in. Tveka inte att påtala om du behöver gå på toa eller av annan anledning ta en paus.

Eftervård

Efter att tatueringen är inplastad och du har fått ta emot skötselråd är det upp till dig som kund att ta hand om din tatuering. Dålig läkning och infektion är i nästan i alla fall resultat av misskötsel av kunden, inte tatueraren. Därför kan det inte understrykas hur viktigt det är att du sköter om din tatuering. 

Under Jorden rekommenderar att du har på plasten 4-8 timmar, beroende på motiv och omständighet. Tvätta därefter av tatueringen med mild tvål och vatten med nytvättade händer. Rengör tatueringen två gånger per dag de första fem dagarna. Smörj tatueringen två gånger dagligen i två veckor. Under Jorden rekommenderar bepanthen från Apoteket och Epi ta2 skin care. Det sist nämnda finns att köpa i studion. Överdriv inte smörjningen, det räcker med ett tunt fuktande lager. För tjockt lager salva kan ha en negativ inverkan på läkningen. Undvik helt sol och bad på två veckor. Klia inte och håll andras händer borta från tatueringen. En god personlig hygien är viktig. Sov i rena sängkläder och har du husdjur ska de inte vara i sängen eller vidrör din tatuering. Undvik åtsittande kläder, och all aktivitet som innefattar friktion mot tatueringen.